Home

[smartslider3 slider=2] 

Welkom bij Quick Data One

Uw partner in ICT

Als MKB-ondernemer kunt u onmogelijk van alles op de hoogte zijn en alle processen binnen uw bedrijf volledig beheersen. De wereld van automatisering gaat ook nog eens erg snel en vraagt veel tijd om hierin bij te blijven. De medewerkers van Quick Data One nemen dit graag voor u over. Wij genieten van ons werk, techniek en de laatste trends. Dit doen wij ruim 20 jaar met veel plezier en tot genoegen van onze klanten. Ons doel is ervoor te zorgen dat automatisering doet wat nodig is… u ondersteunen en tijd besparen.

MISSIE

Uw ICT in goede handen

Quick Data One ondersteunt ondernemers met het realiseren van hun wensen op het gebied van ICT. Wij vertalen de wensen van de ondernemer naar een goed ICT plan. Wij implementeren, beheren en onderhouden op zowel locatie, als op afstand.


Werkwijze

Uw risico ons risico

Onze samenwerking start altijd met vrijblijvend kennismakingsgesprek. Hoe werkt u nu met ICT en wat kan efficiënter en/of effectiever. Op welke wijze kan Quick Data One u ondersteunen en uw ICT zorg uit handen nemen. Wij doen u graag een voorstel. Hiervoor maken wij een inventarisatie van de aanwezig apparatuur en software.

Wij bieden u:

  • uw eigen automatiseringsmedewerker met de benodigde technische knowhow
  • 24 uur per dag, 7 dagen in de week uw automatisering in goede handen
  • geen onverwachtste kosten, geen voorrijkosten en hoge rekeningen bij een calamiteit
  • beperkte kans op calamiteiten door goed onderhoud
  • snel herstel na uitval door goede back-up’s en professionele ondersteuning
  • 1 aanspreekpunt voor uw automatisering, ook voor de aanschaf van apparatuur of software

DIENSTEN

Hardware

Minder is meer

De keuze in ICT apparatuur is enorm. Alle grote merken, zoals HP, Siemens, Cisco, Canon, zijn via ons verkrijgbaar. Gelukkig hoeft u geen tijd te besteden aan het doorspitten van het assortiment. Wij inventariseren met u welke oplossingen u nodig heeft. Onze ervaringen en die van onze klanten nemen wij mee om voor u goede producten te selecteren. U krijgt een voorstel welk product de beste kwaliteit/ prijs verhouding heeft voor uw bedrijf.

De meeste apparatuur kunnen wij na bestelling de volgende dag bij u leveren. Bij installatiewerkzaamheden aan de apparatuur worden andere afspraken met u gemaakt. Bij aflevering helpen wij u graag om het apparaat in gebruik te nemen. Wij bieden u de mogelijkheid om een servicecontract af te sluiten om ook tijdens gebruik verzekerd te zijn van optimale werking, zie support.

Apparaten worden voor plaatsing bij ons getest op goed functioneren. Op alle apparatuur zitten standaard fabrieksgaranties. Mocht onverlet een apparaat problemen opleveren, zullen wij als eerste u in een noodoplossing voorzien. Afhankelijk van fabriekgaranties wordt het apparaat gerepareerd of vervangen.

Software

Uw apparaat in gebruik

De keuze in programma’s is enorm. Zowel besturingssystemen (zoals Windows Vista, Windows XP, Linux)  als toepassingen (denk aan office-, ERP-, CRM pakketten) zijn via ons verkrijgbaar. Gelukkig hoeft u geen tijd te besteden aan het doorspitten van het assortiment. Wij inventariseren met u welke oplossingen u nodig heeft. Mocht dit nodig zijn kunnen wij ook een eigen programma programmeren. U krijgt een voorstel welk product de beste kwaliteit/ prijs verhouding heeft voor uw bedrijf.

De meeste software kunnen wij na bestelling de volgende dag bij u leveren. Bij installatiewerkzaamheden met aangeschafte apparatuur worden andere afspraken met u gemaakt. Software wordt door ons voor u geïnstalleerd. Veel software is tegenwoordig makkelijk in gebruik te nemen door o.a. de helpfunctie of een servicedesk. Mocht dit wenselijk zijn, zoeken wij voor u een geschikte cursus om de software maximaal te benutten.

Anti-Virus

Veiligheid boven alles

Internetten houdt steeds meer risico’s in. Om uw automatisering te beschermen voor virussen, maken wij gebruik van de beste Anti-Virus software. Dit baseren wij op testresultaten van onafhankelijke onderzoeksinstituten. Dit blijft continue onder onze aandacht. Als bedrijf zijn wij geautoriseerd reseller van dit product. Wij bieden u de mogelijkheid om deze software aan te schaffen voor een periode van 1, 2 of 3 jaar. Wij installeren dit kosteloos. Automatisch ontvangt u upgrades en deze worden tevens automatisch geïnstalleerd. Hier hoeft u zelf niets van te merken.

Kortom hèt beste afweersysteem voor uw automatisering.

Logo NOD32 (linkt naar site; reseller)

Logo instituut (linkt naar site)

SUPPORT

Onderhoud

Voorkomen van storingen

Onderhoud is noodzakelijk ter voorkomen van storingen. Om na de installatie van uw apparatuur en software het geheel goed te kunnen laten werken, is op regelmatige basis onderhoud nodig. Om in deze behoefte te voorzien heeft Quick Data One een service ontwikkeld waardoor wij u dit werk uit handen kunnen nemen.

Om werkstations en server zolang mogelijk werkbaar te houden voeren wij preventief onderhoud uit op locatie. Dit betekent concreet dat ter voorkoming van storingen, er iemand fysiek langskomt om de werkstations en server van binnen schoon te maken. Dit onderhoud vindt ongeveer één keer per jaar plaats, in overleg,  op een moment dat het u het beste uitkomt.

Het gebruik van het besturingssysteem Windows vergt veel onderhoud. Denk alleen al aan de maandelijkse update’s die door Microsoft worden uitgebracht en vaak een herstart eisen van server en/of werkstation.

Voor werkstations kunnen deze services gewoon tijdens kantooruren worden uitgevoerd, maar als het nodig is ook buiten de kantooruren. Vooral servers kunnen tijdens kantooruren niet geherstart worden, omdat er dan niet gewerkt kan worden met de automatisering. Speciaal hiervoor komen wij dan buiten de kantooruren, om het benodigde onderhoud uit te voeren.

Klonen

Geen werk verloren

Als extra service bieden wij het ‘klonen’ aan. Dit is een methode ontwikkeld om een één op één kopie te krijgen van uw server gegevens. Tijdens de back-up van gegevens staan er op een Windows server vaak nog allerlei bestanden en services open. Van deze bestanden en services kan dan ook geen back-up worden gemaakt. Doordat het kloonprogramma start vanaf een eigen cd-rom, draaien deze bestanden en services van Windows niet.

Hierdoor is het mogelijk om een back-up te maken van het besturingssysteem en in geval van nood snel te kunnen terugzetten. Voor het terugzetten van een normale back-up heeft u nog altijd een werkende server nodig, waarbij het back-up programma een restore actie moet uitvoeren. Kortom bij een zware storing verliest u geen tijd om het gehele besturingssysteem opnieuw in te richten.

Quick Data One test elke keer als er een kloon gemaakt is van uw server op een hier aanwezige server. Dit om er zeker van te zijn dat in geval van calamiteiten de kloon ook echt werkt.

Ook kunnen eventuele aanwezige backup medium’s worden getest mits de daarvoor benodigde apparatuur bij ons aanwezig is. Is dit niet het geval dan kunnen wij in overleg met u overgaan tot aanschaf van de benodigde hardware om ook de backup medium’s te kunnen uittesten op betrouwbaarheid.

Storingen

En als er dan toch iets mis gaat…

Mochten er storingen aan uw netwerksysteem ontstaan, dan kunt u contact opnemen met onze helpdesk,  telefoonnummer (0592) 670 016. Wij zijn bereikbaar 24 uur per dag, 7 dagen in de week.

Om u als klant snel van dienst te zijn, hebben wij mogelijkheden om (met uw toestemming) in te loggen op uw systeem. Hierdoor zijn wij in staat om hulp te bieden op afstand. Mocht deze storing door de helpdesk niet verholpen kunnen worden, dan zorgen wij ervoor dat er binnen 16 werkuren na storingsmelding een monteur bij u langskomt om de storing te verhelpen.

In het geval dat de monteur de storing niet ter plekke kan verhelpen, neemt hij de apparatuur die de storing veroorzaakt mee en biedt deze ter reparatie aan bij onze technische dienst. Tevens zorgt de monteur ervoor dat er tijdelijk vervangende apparatuur bij u komt te staan. Deze apparatuur kan licht afwijken van uw eigen apparatuur, maar zal altijd de meest essentiële functies kunnen uitvoeren.