Projecten

Wifi netwerk

Klant woont boven zijn bedrijf en wilde graag een wifi netwerk hebben waarbij alle accesspoints onder dezelfde ssid konden worden aangesproken. Tevens krijgt hij in zijn bedrijf steeds meer apparatuur dat een wifi verbinding verlangt om op afstand te kunnen worden uitgelezen. Er was ook nog een mogelijkheid om een gast-wifi-netwerk te creeren voor klanten in de winkel. Na overleg met hem hebben we dit niet gedaan omdat de klanten te weinig tijd doorbrengen in zijn winkel. (gemiddeld 2-3 minuten).

Om toekomstbestendig te zijn hebben we hier gekozen voor een TP-Link Omada oplossing. Deze oplossing heeft een centraal beheers deel die uitbreiding met meerdere accesspoints heel makkelijk maakt. Mochten er in de toekomst op nog meer plekken accesspoints nodig zijn dan kunnen deze heel makkelijk ingeregeld worden.

Synology Nas

Bij een klant een synology Nas geinstalleerd en ingeregeld. Deze apparaten kunnen tegenwoordig steeds meer en in combinatie met een tweede kun je bij sommige modellen zelf een “high availability” modus aanzetten. Mocht dan Nas1 uitvallen dan neemt Nas2 het automatisch over.